Bemutatkozás

Üdvözöljük az EUROHORSE- Lovas Barangoló honlapján!

 

A Lovas Barangoló egy egyedülálló lovas turisztikai útvonal-hálózat, amely jelenleg több mint 1800 kilométer hosszú – GPS koordinátákkal kijelölt- lovasútvonalat és rajta elhelyezkedő, fedett lóbeállókkal rendelkező megállópontokat tartalmaz. A hálózat jelenleg Magyarország két régiójában, Észak-Magyarországon és az Észak-Alföld tájain segíti a lovastúrázókat.

A program a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Egyesület (későbbiekben MLTE) fejlesztése, melynek fő célja egy egységes, fenntartható, aktív lovasturisztikai hálózat kialakítása. A több évtizedes turisztikai hagyományokra épülő, ugyanakkor a modern kor igényeit kiszolgáló programmal új korszak nyílik a magyar lovas turizmus történetében, ami széles körben teszi elérhetővé a lóháton való kalandozást.

Honlapunk térképes keresőjével és az EUROHORSE alkalmazás segítségével könnyedén válogathat a legidálisabb túraútvonalak és megállópontok közül. Az útvonal mentén továbbá olyan lovastúrával kapcsolatos szolgáltatásokat vehetnek igénybe a lovak szerelmesei, mint például vezetett lovastúrák, tereplovaglásra való felkészítés, bemutatók, fogattúrák, vagy méneslátogatások. A legtöbb helyszínen szállás és étkezés is várja a látogatókat. A közel 150 kapcsolódó szolgáltatásnak köszönhetően bármely korosztály megtalálja a kedvére való időtöltést. Az útvonalak akár saját lovakkal, egyéni szervezésben is biztonságosan teljesíthetők, de lehetőség nyílik szervezett, túravezetők segítségével és képzett túralovakkal is felfedezni hazánkat.

A nemzeti kinccsé nyilvánított magyar lófajták közül hatot, csak itt, ezeken a területeken találhatunk meg nagy létszámú ménesekkel. Ez a két régió adja hazánk legsokoldalúbb földrajzi tájait, mely hegyekkel, fennsíkokkal, pusztákkal, hatalmas erdőkkel, Nemzeti Parkokkal teszik változatossá az utat és számtalan kulturális emlékkel gazdagítják, színesítik lovastúránkat. 

Az útvonal teljes hossza és a megállópontok, kapcsolódó szolgáltatások listája bárki számára elérhető digitális lovastúra térkép formájában, és a különböző „app store”-okban. Segítségével könnyen kiválasztható és biztonságosan megtervezhető egy felejthetetlen lovasélmény kortól és lovastudástól függetlenül. 

A program európai uniós forrásból, a GINOP-7.1.2-15-2017-00016 azonosítószámú „Aktív lovasturisztikai hálózat létrehozása Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiók területén” című projekt keretén belül valósult meg.


1011 Budapest, Aranyhal u. 4. • +36 20 578-7600 • info@eurohorse.hu